Werkwijze

We gaan samen op reis!
Je kunt een coachtraject als een reis zien. Jij bepaalt het doel. Als gids help ik je op weg en stuur bij als dat nodig is. Je loopt zelf, maar niet alleen. We zetten stappen, staan stil, blikken terug en kijken vooral vooruit.
“Don’t look back, you’re not going that way”
Tijdens een coachwandeling word je letterlijk en figuurlijk in beweging gezet. Dit geeft ontspanning en zorgt voor ruimte in je hoofd en in je hart. ‘De natuur als coach’ brengt je dichtbij jouw ware natuur. Een wandeling buiten maakt het vaak makkelijker om open en ontspannen een gesprek met elkaar te hebben.
Bij een jeugdcoach kun je terecht voor grote en kleine problemen. We gaan samen op zoek naar een manier om het zelf op te lossen. Een coachtraject start met een telefonisch of persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is vrijblijvend en kosteloos. We bespreken je vraag, kijken of het van beide kanten ‘klikt’ en wat je kunt verwachten. Hierna volgt een intakegesprek waaraan voorafgaand een intakeformulier wordt ingevuld.
Als jeugdcoach kijk ik met professionele blik en met betrokken hart naar de situatie waarin jij zit. Door uit te gaan van je eigen wijsheid, vinden we samen de weg naar een verandering van de situatie.
Basis van mijn jeugdcoaching is een open en nieuwsgierige houding. Ik kan dan goed horen en zien wat jij zelf in te brengen hebt. Met positiviteit en humor help ik je daar te komen waar je wilt zijn. Onderweg vinden we jouw kwaliteiten die je kan inzetten om jouw problemen te overwinnen. Op jouw manier en binnen jouw grenzen.
Ik bespreek het coachtraject aan het begin en eind met je ouder(s) of verzorger(s), zodat zij mee kunnen helpen jou te steunen. Echter, wat je bij mij in vertrouwen vertelt, blijft tussen ons.