Over de coach

Mijn naam is Fransis Rops en heb ruim 25 jaar ervaring en kennis in het regulier en speciaal (basis- en voortgezet-)onderwijs. Gaandeweg merkte ik dat ik meer voldoening haal uit de begeleiding & coaching van kinderen en jongeren die net dat beetje extra aandacht nodig hebben om wat voor reden dan ook.

Tijdens mijn Opleiding Kindercoaching (2017/2018) is het idee ontstaan om letterlijk op pad te gaan en dus een actieve vorm van coaching aan te bieden. Door samen naar buiten te gaan in de frisse lucht, is de setting wat losser en ontspannen. Bovendien zijn we gezond bezig, bewegen we en komen we van alles tegen onderweg.

In 2019 heb ik een Trauma Training gevolgd en vervolgens de Kind In Evenwicht (KIE) Cursus. Door het leggen van een brede basis van kennis en vaardigheden kan ik kinderen met diverse hulpvragen zo goed mogelijk begeleiden. Bovendien geldt: een mens blijft zijn leven lang leren en leren is leuk!

Het meest boeiende aan dit werk als coach vind ik de connectie maken met het kind/de jongere. Ik ga op zoek naar de kwaliteiten & talenten van het kind/de jongere, zodat hij deze krachten in kan gaan zetten in zijn leven. Hoe mooi is het een bijdrage te mogen leveren aan het welbevinden en de ontwikkeling van de ander. Het kan een duwtje in de goede richting zijn. Net even dat extraatje dat op dat moment nodig is.